Ponieważ wkrótce Święta proponuję dziś kolejne łatwe i przyjazne ciału ciasto 🙂 Proszę tylko pamiętać, że ciasto jada się osobno, w odstępie pomiędzy innymi posiłkami i nigdy na noc. Idealną porą na słodkie jest podwieczorek. Nie łączymy też ciasta z sokami, tylko z gorzkimi napojami, jak kawa czy czarna herbata, ale już bez cukru i cytryny. I najważniejsza zasada, cieszmy się nim i jedzmy bez uczucia winy, gdyż mieści się ono w 20% odstępstw. Wtajemniczeni przeze mnie wiedzą o jakie 20% chodzi 
Ciasto bananowe: 2 jajka, 2 filiżanki mąki, 2/3 filiżanki oleju, 1 filiżanka miodu lub brązowego cukru, 2 filiżanki rozgniecionych bananów, szczypta soli, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu, 2/3 filiżanki wiórków kokosowych, 2/3 filiżanki orzechów i  rodzynek. Wszystko mieszamy, wkładamy do formy keksówki (wąska blaszka) i pieczemy w temp. ok. 220st ok. 45 minut. 
Smacznego!