Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 🙂

Po jedzeniowych szaleństwach czas na porządki.

Warto pokusić się o dietę „na po świętach”. 

Cztery dni przeznaczamy na wzmocnienie pracy nerek i odtrucie wątroby. Przygotowujemy sobie zupy krem z pieczarek i żurek, które jadamy na kolacje. Obiady to kasza jęczmienna z sosem pieczarkowym oraz kasza jaglana z kiszoną kapustą i olejem lnianym. Rano do picia ciepła woda z cytryną, a w ciągu dnia napary z dziurawca, mięty i krwawnika. Śniadania zaś – kasza orkiszowa lub jaglana z gomasio (prażony sezam z solą) oraz kiełki lucerny, natka pietruszki, świeże zioła.

Najlepiej w tym czasie powstrzymać się od potraw mięsnych, nabiałowych i cukrowych oraz kawy i czarnej herbaty. 

Polecam wypróbować. 

 

GOMASIO – przyprawa wzmacniająca nerki, alkalizująca, zastępująca sól. Prażymy sezam na suchej patelni na słomkowy kolor, następnie dodajemy sól morską lub naturalną kopalnianą w proporcji 1 łyżka na 8 łyżek sezamu. Całość ucieramy w moździerzu.

 

Zapraszam na ZIMOWY KURS GOTOWANIA WEDŁUG 5 PRZEMIAN.

termin 18 styczeń, sobota godzina 9-14. 

szczegóły : http://grzechotka-dieta.pl/szkolenia-i-warsztaty/

 Zapraszam 🙂