Wątroba jest największym gruczołem naszego ciała. Cały rok intensywnie pracuje identyfikując wszystkie związki dostające się do organizmu, neutralizuje rocznie 4 kg toksyn, wytwarza składniki krwi warunkujące metabolizm i odporność, produkuje ponad 1000 enzymów niezbędnych w trawieniu oraz żółć do trawienia tłuszczy.

Niestety, na co dzień o niej zapominamy, a objawy jej osłabienia są niewidoczne. Należą do nich:  bóle karku, napadowe bóle głowy w skroniach i czole, wszystkie skurcze i napięcia w ciele, przewlekłe zmęczenie,  alergia, zmiany skórne, uporczywe niedobory odporności włącznie z nowotworami.

Dlatego teraz, w okresie wiosny, gdy wątroba najlepiej pracuje, warto pomóc jej poprzez właściwe wiosenne odżywianie.

Zapraszam na wykład połączony z degustacją o roli wątroby w ciele, o jej ulubionych pokarmach i metodach jej wiosennego oczyszczania.

Termin 25.03 – środa godzina 18:30 – 19:45

Miejsce Restauracja 5 Smaków ul. Śląska 9

Wstęp: 30 zł