WIOSENNE PRZEBUDZENIE WĄTROBY – wykład w Restauracji 5 Smaków
Wątroba jest największym gruczołem naszego ciała. Cały rok intensywnie pracuje identyfikując wszystkie związki dostające się do organizmu, neutralizuje rocznie 4 kg toksyn, wytwarza składniki krwi warunkujące metabolizm i odporność, produkuje ponad 1000 enzymów niezbędnych w trawieniu oraz żółć do trawienia tłuszczy.
Niestety, na co dzień o niej zapominamy, a objawy jej osłabienia są niewidoczne. Należą do nich: bóle karku, napadowe bóle głowy w skroniach i czole, wszystkie skurcze i napięcia w ciele, przewlekłe zmęczenie, alergia, zmiany skórne, uporczywe niedobory odporności włącznie z nowotworami.
Dlatego teraz, w okresie wiosny, gdy wątroba najlepiej pracuje, warto pomóc jej poprzez właściwe wiosenne odżywianie.
Zapraszam na wykład połączony z degustacją o roli wątroby w ciele, o jej ulubionych pokarmach i metodach jej wiosennego oczyszczania.
Termin 25.03 – środa godzina 18:30 – 19:45
Miejsce Restauracja 5 Smaków ul. Śląska 9
Wstęp: 30 zł
Brak komentarzy »
No comments yet.
Leave a comment