Większość z nas wierzy w moc genetyki, w dziedziczenie skłonności do chorób. Rzadko zdajemy sobie sprawę z tego, że jeśli żyjemy z pełną świadomością, budujemy zdrowe relacje, czujemy się dobrze same ze sobą, to nasze życiorysy będą tylko naszą historią. Ważne, by rozumieć procesy zachodzące w ciele, nieustanne zmiany, które w nim następują. Można wówczas korygować reakcje organizmu poprzez świadome gotowanie, dobór ziół czy suplementów. Podstawą jest dojście do przyczyny problemu, a tu najczęściej pojawiają się kwestie trawienne. Dieta kobiet różni się w zależności od tego, na jakim etapie się ona znajduje. Mając właściwą wiedzę, łagodniej przechodzi się przez poszczególne lata życia. 
Zapraszam Na Kołłątaja 23/1 na kurs:
 22.05.2017 (poniedziałek) Naturalna kuchnia dla kobiet, godz. 18-20; wykład połączony z degustacją – 60 zł, obowiązują wcześniejsze zapisy
 
Wiosenna zupa pokrzywowa: 
Na dnie garnka rozpuszczamy masło klarowane i dodajemy posiekaną dużą cebulę, 1 pora, i 4 ząbki czosnku. Lekko smażymy i dodajemy 4 pokrojone ziemniaki, 2 marchewki, pietruszkę, trochę korzenia selera i całość zalewamy wrzącą wodą. Doprawiamy liśćmi lubczyku, pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Gdy warzywa zmiękną dodajemy 3 garście posiekanej młodej pokrzywy i do wyboru natki pietruszki, kopru. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Można podać zupę z dodatkiem śmietany
 Smacznego 🙂