Warsztaty w lutym i wzmacnianie Nerek
Nerki nazywamy korzeniem życia, Ogniem życia. Jego głównym zadaniem jest ogrzanie ciała, trawienie pożywienia i kontrola całego metabolizmu. Funkcje te są dobrze realizowane, gdy dbamy o ciepło w Nerkach i nie chłodzimy ich zimnymi napojami, surowym i zimnym pożywieniem, sałatami, jogurtami, kawą czy czarną, zieloną herbatą. Jeżeli Nerki są ciepłe nie ma problemu z trawieniem pożywienia, transportem esencji pożywienia do Płuc i rozprzestrzenianiem tej esencji po całym organizmie.
Nerki kontrolują też ciśnienie, kościec, włosy na głowie, słuch, zęby, libido, poczęcie, trzymanie moczu. Często o nich zapominamy, a warto poświęcić swą uwagę na to, by odpowiednimi potrawami, napojami czy suplementami wspomóc ich działanie. Nad odbudową Nerek pracuje się około 3 lata, ale już po kilku miesiącach można odczuć wyraźną różnicę. Najogólniej mówiąc Nerki lubią gotowane, ciepłe posiłki, zupy mocy, owies, fasolki, sezam, ryby, naturalne oleje, z których przygotowujemy aromatyczne, domowe posiłki. Więcej o nich w trakcie warsztatów. Poniżej zaś polecam pastę z fasoli wzmacniającą Nerki 🙂
Planujcie również wiosenne oczyszczanie organizmu, już pod koniec lutego można zacząć działać. Polecam nasz wspólny oczyszczający wyjazd do Świnoujścia 🙂
Pasta z fasoli – szklankę ugotowanej czerwonej fasoli miksujemy razem z 1 łyżką koncentratu pomidorowego, 3 łyżkami tłoczonego na zimno oleju sezamowego (lub innego naturalnego). Doprawiamy w kolejności do smaku: mieloną kolendrą, kminem rzymskim, słodką papryką, ostrą papryką, wędzoną papryką, solą i natką pietruszki.
Smacznego 🙂
Brak komentarzy »
No comments yet.
Leave a comment