Mamy praktycznie lato, można natknąć się na kleszcze. Czasem taki kontakt kończy się boreliozą Terapia medyczna stosowana przez chorych na boreliozę polega na zastosowaniu leczenia wg m.in. systemu (IDSA) lub (ILADS). W obu przypadkach następuje mocne osłabienie odporności, spadek witalności, zainfekowanie candidą. Nawet przy intensywnej suplementacji bakteriami jelitowymi nie ma szans, aby flora jelitowa została utrzymana w dobrym stanie. Nie jest niczym niezwykłym, że po takim leczeniu łapiesz każde przeziębienie. Po tak długiej kuracji obniżony jest też poziom kwasu żołądkowego, osłabiona tarczyca i nadnercza, co stwarza ryzyko wszelkich chorób. Walka z boreliozą jest trudna, gdyż jest to wyjątkowy przeciwnik. W trakcie leczenia mogą pojawić się następujące nieprzyjemne objawy, które będą świadczyć o usuwaniu z Twojego organizmu toksyn:
  • luźne stolce lub biegunkabóle głowy, wypryski skórne, bóle brzucha, objawy hipoglikemii, złe samopoczucie fizyczne i emocjonalne.

Aby wyleczyć boreliozę i wymieść 100% krętków chorobowych, nie wystarczą same antybiotyki, a przynajmniej nie dają one całkowitej gwarancji wyleczenia. Aby leczenie boreliozy było skuteczne, również organizm musi zacząć walczyć, „współpracując” w ten sposób z przyjmowanymi lekami. By tak się stało, trzeba mieć świetną odporność. Dlatego konieczne jest wzmacniania swojej odporności podczas terapii, najlepiej metodami naturalnymi. To, na czym możemy się skupić, to naturalne gotowanie i przemyślana suplementacja.

Chłodnik ogórkowy z awokado  Około kilogram ogórków obrać i pozbawić pestek. Zmiksować razem z jednym dojrzałym awokado, pęczkiem mięty, sokiem z cytryny (do smaku), płatkami chili, pieprzem i solą. Można podawać z plasterkami rzodkiewki lub dodatkiem zsiadłego mleka. Smacznego 🙂