Rozpoczęcie sezonu wykładowego na Kołłątaja w Szczecinie
Wkrótce jesień, a w mediach mnóstwo reklam produktów na infekcje, kaszelek, katarek, biegunkę, zgagę itp. Wszystkie te specyfiki mają działanie tylko objawowe, o skutkach ubocznych nie wspomnę. Podchodząc do życia odpowiedzialnie zawsze leczymy przyczyny, nie objawy choroby. Według medycyny chińskiej odporność zaczyna się w układzie pokarmowym. To, jak trawimy, wchłaniamy i wydalamy rzutuje na prawidłową pracę pozostałych organów. Wzmocnij trawienie, to wzmocnisz cały organizm. Posłużą do tego gotowane posiłki, odżywcze zupy, naturalne przyprawy, jesienne owoce, fasolki, zboża, a także tygodniowe JESIENNE OCZYSZCZANIE ORGANIZMU. Dzięki niemu pozbędziemy się zimnej letniej wilgoci (wszak lodów i owoców sobie nie odmawialiśmy:). Nie jest już ono tak intensywne jak wiosną, niemniej bardzo potrzebne. Łatwiej je również wdrożyć w życie, gdyż warzyw wyśmienitej jakości oraz jabłek mamy pod dostatkiem. Szczególnie polecam sok jabłkowy z dodatkiem aronii lub ciemnych działkowych winogron – doskonały przy anemii.
Na wrześniowe śniadania polecam SAŁATKĘ Z CUKINII – krótko gotujemy kawałek cukinii, aby nie była za miękka i 3 jajka. Po ostudzeniu kroimy ją razem ze skórką w kostkę, dodajemy pokrojone jajka, cebulkę, jabłko, kilka śliwek, ogórka marynowanego, natkę pietruszki lub szczypiorek. Całość zalewamy sosem z jogurtu, musztardy, octu jabłkowego, soli i pieprzu. Nie podaję proporcji, bo każda sałatko może być inna, kierujcie się swoim smakiem 🙂
Smacznego 🙂
Brak komentarzy »
No comments yet.
Leave a comment