SZTUKA GOTOWANIA JESIENIĄ – JESIENNE KURSY
Jesień to czas gromadzenia energii i ciepła na zimę. Stopniowo wprowadzaj zmiany w jadłospisie, aby dopasować się do pogody za oknem. Ogranicz ilość warzyw surowych na korzyść gotowanych, pieczonych, duszonych. Podstawą są gęste zupy z fasolkami i kaszami. Stosuj dłuższy czas gotowania, mniej wody i więcej smaku ostrego. Ostre przyprawy wydalają toksyny z organizmu, poprawiają strawność i wzmacniają odporność. Gdy masz niestrawność z przejedzenia, wzdęcia, pomoże Ci świeży imbir. Jedz więcej zbóż niż latem. Rozsmakuj się w jęczmieniu, owsie i gryce. Dbaj o dobre tłuszcze, bo one gwarantują Ci ciepło: masło klarowane, oleje tłoczone na zimno, pestki, nasiona. Do popijania zaś napoje z dodatkiem kardamonu, cynamonu, imbiru i goździków, które rozgrzeją, wzmocnią trawienie, usuną wilgoć.
Zapraszam na JESIENNY KURS GOTOWANIA – 29.11 (SOBOTA) GODZ. 9-14
szczegóły: http://grzechotka-dieta.pl/szkolenia-i-warsztaty/
Brak komentarzy »
No comments yet.
Leave a comment