Czy wobec infekcji, grypy oraz jej rodzaju, jakim jest koronawirus jesteśmy bezradni? Absolutnie nie! Żadne maseczki, rękawiczki i blokady nie są w stanie zatrzymać wirusa. Podstawą obrony jest budowanie własnej odporności, gdyż sprawny układ odpornościowy to nasze pełne zdrowie. Spokój, dobry sen, kontakt z naturą, czyste powietrze, słońce, ruch, ciepłe relacje z innymi zwiększają nasze bezpieczeństwo. Do tego posiłki przygotowywane z naturalnych sezonowych produktów, umiarkowanie w jedzeniu oraz oczywiście mądra suplementacja. Co jest nam niezbędne? Poniżej podaję propozycję przygotowaną przez profesora Andrzeja Frydrychowskiego, chirurga, specjalistę medycyny holistycznej, akupunktury i fizjologii klinicznej.

  • Witamina C 4 x dziennie po 1 g, najlepiej naturalna lub askorbinian sodu w proszku, łyżeczka dodana do soku z warzyw
  • Odpowiedni poziom witaminy D3 (optymalnie 80-100ng/ml); oznacza to branie 12 000 IU razem z witaminą K2 MK-7 200 mcg; w razie zachorowania jednorazowo 300 000 IU i po tygodniu po 12 000 IU codziennie
  • Przeciwzapalne tłuszcze omega 3 – tłuste ryby, tran z kryla, orzechy
  • Witamina A – 100 000 IU
  • Witamina E w 4 tokotrienolach 200 mcg
  • Witaminy z grupy B ( może być łyżka stołowa płatków drożdżowych)
  • Selen 1000 mcg przez kilka dni, potem 200 mcg
  • Cynk 40 mg
  • Magnez 3 x dziennie 150 mg
  • Srebro koloidalne doustne 1 x 20 ml
  • Płyn Lugola 50 do 100 mg przez 3 dni, potem 25 mg, zawsze razem z selenem, cynkiem i magnezem
  • Olejki CBD 25-procentowe co 6 godzin zaczynając od 1 kropli
  • Węgiel drzewny przy początku infekcji – 10 tabletek lub łyżka miału co 5 godzin, aż stolec będzie czarny, potem jeszcze dwa razy
  • Woda utleniona 5 kropli 3 x dziennie w szklance wody
  • Olejek z oregano 3 x dzienne po 2-5 kropli na łyżce oleju lnianego
  • Na czczo i przed posiłkami ciepła woda z łyżeczką dobrego octu ziołowego czy jabłkowego
  • Pomiędzy posiłkami ciepła przegotowana woda ze szczyptą soli kłodawskiej do 2 litrów dziennie
  • Do picia herbaty ziołowe w mieszankach (m.in. czarny bez, lipa, pokrzywa, wrotycz, krwawnik, dzika róża, tymianek)