Wiosną wątroba wymaga wsparcia. Jest ona największym gruczołem w naszym ciele, identyfikuje wszystkie związki dostające się do organizmu. Rocznie potrafi zneutralizować nawet 4 kg różnych sztucznych substancji. Dodatkowo wytwarza składniki krwi warunkujące metabolizm i odporność oraz enzymy niezbędne w trawieniu. Według medycyny chińskiej powiązana jest z oczami, paznokciami, ścięgnami, menstruacją, emocjami. Pocieszające jest to, że bardzo szybko się regeneruje. Wystarczy zaproponować jej sporo odświeżających wiosennych pokarmów, zabrać to, co niepotrzebnie obciąża, popić wątrobowymi ziołami i gotowe 🙂 W najbliższy poniedziałek opowiem, jak się za nią zabrać.

Zapraszam Na Kołłątaja 23/1 na kurs:

– 3.04.2017 (poniedziałek) Oczyszczanie i wzmacnianie wątroby, godz. 18-20; wykład połączony z degustacją – 60 zł, obowiązują wcześniejsze zapisy

Życzę również smacznych Świąt Wielkanocnych i polecam pyszne ciasto pomarańczowe: 

2 dojrzałe ekologiczne pomarańcze gotujemy w całości przez 1 godzinę na wolnym ogniu; Gdy ostygną miksujemy je całe ze skórką na papkę; Mieszamy masę pomarańczową z 3 jajkami, 170 g ksylitolu, 300 g zmielonymi obranymi migdałami i 1 łyżeczką proszku do pieczenia; całość wykładamy na posmarowaną masłem formę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (170 st) na godzinę.

Smacznego 🙂

Zapraszam też do zabawy z Głosem Szczecińskim – głosowanie na najlepszego dietetyka 🙂 Dziękuję, że zgłosili Państwo moją kandydaturę 🙂

http://www.gs24.pl/plebiscyty/hipokrates/a/hipokrates-2017-najpopularniejszy-dietetyk-formularz-zgloszeniowy,11910262/