Posty stanowią naturalny sposób eliminowania z organizmu wilgoci i toksyn powstałych z powodu jedzenia zimą treściwych, wysoce energetycznych pokarmów. Najlepiej zacząć właśnie teraz, na wiosnę, gdy wątroba osiąga szczyt swoich możliwości działania. Aby osiągnąć efekt oczyszczenia organizmu, post musi trwać co najmniej 3 dni, wówczas pozwoli to na usunięcie toksyn.  Najbardziej popularną jego formą jest zasadowa dieta warzywno – owocowa. Pozwala ona na szybką utratę wagi, ale ma też skutki lecznicze przy wielu chorobach. Organizm przechodzi na odżywianie wewnętrzne i pozbywa się w kolejności wszystkiego, co go obciąża – zapasy, złogi, patologiczne twory, komórki zwyrodniałe i chore – i co zaburza jego normalne funkcjonowanie. Likwiduje konsumpcyjny styl życia i pozwala jeść umiarkowanie. Nazywany jest operacją bez skalpela, ponieważ zapobiega przedwczesnemu starzeniu się i odmładza skórę. Regularnie przeprowadzany w okresie wiosennym pozwala na utrzymanie dobrej kondycji psychofizycznej i lepsze samopoczucie przez cały rok. Najlepiej przeprowadza się go w grupie, dlatego razem z Blanką Buttner zapraszam na nasz  wspólny oczyszczający wyjazd do Świnoujścia na spotkanie z jogą, zdrową dietą, Prawem Przyciągania, ćwiczeniami z Metody Dwupunktowej, wspólnym masażem, dobrym nastrojem i własną osobowością.

Zapraszamy na WIOSNĘ Z PRZEMIANĄ I DIETĄ ZASADOWĄ W Świnoujściu 15-18.03.2018  

 

Proponuję też posłuchać mojej rozmowy z red.nacz portalu Wellnessday.eu Beatą Mąkolską

 Sałatka z kaszą quinoa i jarmużem  szklankę ugotowanej kaszy quinoa mieszamy razem z posiekanymi zblanszowanymi liśćmi jarmużu, ugotowaną fasolką adzuki, prażonymi pestkami słonecznika, pomidorkami koktajlowymi, natką pietruszki. Doprawiamy do smaku sosem vinegret (olej słonecznikowy tłoczony na zimno, musztarda, słód ryżowy, ocet ziołowy lub sok z cytryny, pieprz, sól).  Smacznego 🙂