Gratuluję wszystkim, którym udało się przeprowadzić wiosenne oczyszczanie organizmu, namawiam pozostałych do tego, by jeszcze do niego podejść. „Jesteś tym, co jesz” – po oczyszczaniu jeszcze bardziej to zauważamy. Jedzeniem możemy wpływać na jakość naszego życia, samopoczucie, kondycję, zdrowie. Możemy tak dużo zmienić, gdy tylko będziemy odżywiać się świadomie. Do tego jednak potrzebna jest wiedza. Obecnie wracamy do tradycji, w której lokalność, naturalność, sezonowość i umiar były na porządku dziennym. Większość chorób, które nam się przytrafiają, to choroby z nadmiaru. Życzę wszystkim wiosennie, aby mądrze wykorzystali w pełni mądrość pokoleń i wiedzę współczesnych 🙂

 

 

Świąteczny pasztet z cukinii:  3 duże cukinie i 2 duże marchewki ucieramy na tarce; 2 duże cebule drobno kroimy i podsmażamy na maśle klarowanym; warzywa mieszamy z 4 jajkami, półtorej szklanki kaszy orkiszowej, gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Pieczemy  godzinę w temp. 180-200 stC

 Smacznego 🙂